Blackfin

Taibon Agordina, gelegen in de prachtige Italiaanse Dolomieten, is de vestigingsplaats van Blackfin. Dit familiebedrijf startte in 1971 als producent van brilmonturen voor andere merken maar is met hun eigen collectie Blackfin zeer succesvol. Wat begon met een klein aantal modellen in een paar kleuren is nu uitgegroeid tot een volwaardige collectie.

Een Blackfin montuur komt in deze mooie inspiratievolle omgeving tot leven. Van schetstekening tot prototype en uiteindelijk tot een perfect Blackfin montuur van volmaakt Italiaans design. Blackfin volgt de allerlaatste internationale trends maar zal nooit contact verliezen met hun oorsprong die hier in dit imposante berglandschap ligt. Dat zou verraad zijn aan hunzelf en aan hun concept wat Made-in-Italy echt inhoudt. Blackfin is volledig geproduceerd in Italië – neomadeinitaly – door mensen met passie voor hun werk.

Het Credo van Blackfin is “Looking Beyond, Always”.

Ze zijn verschillend van ieder ander, alleen gelijk aan henzelf.

Er zijn mensen die de paden volgen gemaakt door een ander en er zijn mensen die nieuwe wegen inslaan. Wij konden de toekomst ontmoeten met anderen maar besloten onze eigen toekomst te bouwen waar het niet belangrijk is op te vallen maar echt onszelf zijn. We zijn ons bewust wie en wat wij zijn, gedurfde visionairs die in de frontlinie willen blijven omdat we niet willen dat anderen onze besluiten nemen.

Blackfin 2022 Colourscape

Blackfin campaign 2022

Blackfin 2021 To the roots

Neomadeinitaly